Boşanma Davasının Reddi Sebepleri; Boşanmak isteyen kişiler boşanma davası başvurularını adliye aracılığı ile yapabilmektedir. Ancak her zaman boşanma davaları hızlı bir şekilde sonuçlanmamaktadır. Özellikle anlaşmalı boşanma davası söz konusu değil ise boşanma davası en az 8 ay kadar uzayabilmektedir.
Anlaşmalı boşanma davaları çok kısa sürede sonuçlanmakta ve çoğu zaman tek celsede sonuç vermektedir. Ancak her boşanma anlaşmalı bir şekilde gerçekleşmemektedir.
Çekişmeli boşanma davaları, tarafların anlaşma sağlayamadığı ve birbirlerinin savlarını doğrulamadığı davalar olarak görülmektedir. Bu sebep ile yeterli bir bilgi sunumu sağlanamadığında mahkeme boşanma davasını ret sonucuna tabii tutabilmektedir.
Boşanma davasının reddi ile sonuç vermesinin ardından boşanma davasının reddi sebepleri merak edilmektedir. Ancak boşanma davasının red ile sonuçlanmasını istemeyen bir kişinin daha öncesinde boşanma davasının reddi nedenleri araştırması yapmalıdır ve bu sebeplere uygun şekilde savunma yapması gerekmektedir. Ayrıca boşanma davası red nedenleri birçok sayıda olabilmektedir.
Boşanma Davasının Reddi Nasıl Olur?
Boşanma davasının reddinin birçok sebebi vardır. Bu sebeplerin başında; boşanma davası için gerekli evrakların hazırlanamaması, boşanma sebeplerinin yetersizliği, tarafların savunmasını sağlayacak bir avukat bulunmaması veya mahkemenin boşanma davasını tutarsız bulmasından kaynaklı sebepler yer almaktadır.
Boşanma davasının reddi anlaşmalı boşanma davalarında da olabilmektedir. Özellikle anlaşmanın sağlanamadığı ve iki tarafı n bir uzlaşma sahibi olmadığı durumlarda anlaşma boşanma davaları ret işlemini tabiidir.
Boşanma Davasının Reddi Sebepleri; Reddedilirse Tekrar Dava Açılabilir Mi?
Boşanma davasının ret işlemine tabii tutulmasının ardından o kişi, 3 yıl boyunca aynı gerekçeyi kullanarak boşanma davası açmaktan men edilmektedir. Ancak boşanma davası açmak için 3 yıl beklemek istemeyen kişiler, farklı bir sebep ile boşanma davası açabilir. Ancak tekrardan ret işlemine maruz kalmamak için iyi bir avukat ile belge ve evrak hazırlaması tavsiye edilmektedir.
Boşanma Davası Reddedilirse Tedbir Nafakası Ne Olur?
Tedbir nafakası boşanma davasının görüldüğü süreçte ayrı yaşayan eşin, maddi zorluk çekmemesi açısından verilmektedir. Bu nafakayı alabilmek için ayrı yaşamın maddi sıkıntı doğurduğu kanıtlanmalıdır. Ancak boşanma davası reddedilirse bu nafaka iptal edilmektedir. Ayrıca tedbir nafakası sahibi kişinin vefat etmesi durumunda herhangi bir mirasçıya kalması söz konusu değildir.
İlginizi Çekebilir;
https://yaseminmersin.av.tr/hangi-hallerde-bosanma-olmaz/
https://yaseminmersin.av.tr/uskudar-bosanma-avukati/
https://yaseminmersin.av.tr/bosanma-davasi-red-sebepleri/
https://yaseminmersin.av.tr/yoksulluk-nafakasi/
https://yaseminmersin.av.tr/bosanma-davasina-karsi-dava-acma-suresi/