Anlaşmalı Boşanma Davası Ertelenir Mi?

    25.08.2021
    9.197
    Anlaşmalı Boşanma Davası Ertelenir Mi?

    Anlaşmalı boşanma davası ertelenir mi; tarafların bu isteklerini beyan etmesi durumunda açılan boşanma davasının ertelenmesi mümkün kılınmıştır. Tabi ki sürece mahkemenin de onay vermesi gerekmektedir. Anlaşmalı boşanma davasının her iki tarafın da mahkemede olarak kararlarını dile getirmeleri ile mümkün olduğu bildirilmelidir. Bunun dışında kişilerin mahkemeye sadece avukatlar aracılığı ile katılım sağlaması yeterli olmayacaktır. Katılım sağlanamaması durumunda mahkemenin ertelenmesi için başvuruda bulunulmasına da imkan verilmektedir.

    Anlaşmalı Boşanmada Taraflardan Biri Vazgeçerse Ne Olur?

    Anlaşmalı boşanma davası ertelenir mi; erteleme için başvurunuzun yapılmasının sonrasında mahkemenin de uygun görmüş olduğu bir zaman aralığında gün yeniden belirlenecektir. Anlaşmalı boşanma taraflarından birinin vazgeçmesi durumunda davadan aile birliğinin bozulmaması kararı çıkacaktır. Bu noktada anlaşmalı boşanmanın en temel özelliği her iki tarafın da mahkemede hazır bulunmaz ve kişilerin bu mahkeme celsesi kapsamında da boşanma taleplerini dile getirmesi istenmektedir. Anlaşmalı boşanmamda taraflardan birinin vazgeçmesi durumunda dava iptal edilecektir.

    Anlaşmalı Boşanma Davasında Hakim Ne Sorar?

    Anlaşmalı boşanma davası ertelenir mi; tarafların talep etmesi durumunda davanın tarihinde değişiklik yapılmasına ya da ertelenmesine imkan verilebilmektedir. Bu tür başvuruların avukatlar aracılığı ile yapılması daha mantıklı olacaktır. Herhangi bir prosedürün atlanmasına imkan vermeden tüm işlemlerin adım adım yerine getirilmesi mümkün kılınmıştır.  Hakim mahkemede hazır bulunan taraflara bu protokol ile alakalı bir onay vermelerini isteyecektir. Kendi isteğiniz ile ve ortak kararınız ile bu protokolü imzaladığını belirtmeniz anlaşmalı boşanmanın yerine getirilmesi için yeterli bir kıstas olacaktır.

    Anlaşmalı Boşanmaya Gitmezse Ne Olur?

    Tarafların anlaşmalı boşanma protokolü konusunda çok dikkatli olmaları gerekmektedir. Bu anlaşmalı boşanma protokolünün hazırlanması sürecinde her iki tarafın da onay vermesi gerekir. Gerekçe, talep edilen nafaka, çocuğun velayeti gibi hususlarda da onaylanan bir orta yolun bulunması gerekmektedir. Anlaşmalı boşanmada bu protokolün her iki tarafın da kendi rızası ile imzalandığının beyan edilmesi gerekmektedir. Anlaşmalı boşanma protokolünün kendi rızanız dahilinde imzalandığını belirtmeden anlaşmalı boşanmanın tamamlanmasına imkan verilmeyecektir. Taraflardan birinin dahi mahkemeye gelmemesi durumunda boşanma davasının erteleneceği ve bir sonraki celseye kalacağının da iletilmesi gerekir. Bu tür durumlarda aksi bir adım atılmazsa boşanma davasının çekişmeli olarak süreceğinin de iletilmesi gerekir.

    Anlaşmalı Boşanmada Duruşmaya Avukat Girebilir Mi?

    Anlaşmalı boşanma davalarında kişilerin bu anlaşmalı boşanma protokolünü kendi isteği ile onayladığının kanıtlanması için mahkemede bizzat bulunması talep edilmektedir. Sadece avukat aracılığı ile katılım sağlanmasının bu nedenle yeterli olmadığının da ayrıca bildirilmesi gerekir. Mahkemeye katılım sağlamanız durumunda sadece avukatınız gelse dahi anlaşmalı boşanmanın hayata geçmeyeceğinin de bildirilmesi gerekir. Bu durum her iki tarafın da hakkının korunması için atılan bir adım olarak değerlendirilmelidir. Kişilerin razı olmadıkları bir anlaşmaya onay vermemeleri ve haklarının kötüye kullanılmaması için alınan bir önlemdir.

    Anlaşmalı Boşanma Davası Ertelenir Mi?

    İlginizi Çekebilir;

    Anlaşmalı Boşanma Protokolü ve Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği gibi süreçleri anlattığımız yazımızı mutlaka okumalısınız!

     

    Ziyaretçi Yorumları

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Whatsapp
    Av. Yasemin Mersin
    Av. Yasemin Mersin
    Merhaba
    Size nasıl yardımcı olabiliriz?