
Tek Taraflı Boşanma Davası Dilekçe Örneği; Tek taraflı boşanma davası, çekişmeli boşanma davası olarak açılır. Eşlerden birinin evlilik birliğinin sona ermesi için kanuna uygun bir sebebi olmalıdır. Bu sebepler genel ve özel olabilir. Kanunda yer alan genel ve özel sebeplerden en az birinin oluşması halinde boşanma davası açılabilir. Tek taraflı boşanma davası açacak tarafın delil ve kanıtları olmalıdır. İspat yükümlülüğü dava açan tarafa aittir.
Tek Taraflı Boşanma Davası Nasıl Sonuçlanır?
Tek taraflı boşanma davası, eşlerden birinin evlilik birliğini sonlandırmak için geçerli bir sebep sunarak boşanma davası açmasıdır. Tek taraflı boşanma davası, çekişmeli boşanma davası olarak açılır. Boşanma davası açmak için tek taraflı boşanma davası dilekçe örneği doğrultusunda dilekçe yazılmalıdır. Dilekçede eşlerin kimlik numarası, adresleri bulunmalı, dava konusu açıklanmalıdır. Evliliğin sona ermesi için sebeplerin sıralanması ve hukuki dayanağının yazılması gerekir. Çekişmeli boşanma davası sonucunda kusursuz olan eşe nafaka ve tazminat verilmesine karar verilir.
Boşanma Dava Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Boşanma dava dilekçesi, boşanma davasının tek taraflı veya anlaşmalı olmasına göre farklı şekilde yazılır. Tek taraflı boşanma dilekçesi örneği evlilik birliğinin neden sonlandırılmak istendiğini ifade etmelidir. Dava konusu, gerekçeleri ve deliller dilekçede bulunmalıdır. Boşanmak isteyen tarafın ispat yükümlülüğünü ne şekilde yerine getireceği de dilekçede olmalıdır.
Boşanma Davasında Kaç Dilekçe Verilir?
Tek taraflı boşanma davası, boşanmak isteyen eşin boşanma dilekçesi yazması ile başlar. Tek taraflı boşanma dilekçesi örneği doğrultusunda dilekçe yazılması önemlidir. Dilekçede harf hataları ve noktalama hataları olmamalıdır. Taraflardan diğer cevap dilekçesi yazma hakkına sahiptir. Cevap dilekçesi davalı tarafa tebliğ edildikten sonra davalı dilekçe yazabilir. Her iki tarafın da 2 kez dilekçe yazma hakkı vardır.
Tek Taraflı Boşanma Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Tek taraflı boşanma davası, eşlerden birinin evliliğinin sonlandırmak istemesi üzerine açılır. Çekişmeli boşanma davası olan davanın açılması için boşanma dilekçesi yazılmalıdır. Dilekçe, aile mahkemesine yazılmalı, tarafların ad, soyad, kimlik numarası bilgileri bulunmalıdır. Dava konusu, boşanma gerekçeleri, hukuki dayanak açıklanmalı ve dilekçe ıslak imzalı olmalıdır.
İlginizi Çekebilir;
https://yaseminmersin.av.tr/bosanma-tek-tarafli-olur-mu/
https://yaseminmersin.av.tr/tek-tarafli-bosanma-olur-mu/
https://yaseminmersin.av.tr/tek-tarafli-bosanma-davasi-nasil-acilir/