
Hangi Hallerde Boşanma Olmaz; Boşanma davaları anlaşmalı ve çekişmeli olarak iki farklı şekilde açılabilir. Eşlerden birinin boşanmak istememesi, mal paylaşımı ve çocuk velayeti gibi konularda eşler arasında anlaşma sağlanamaması gibi durumlarda çekişmeli boşanma davası açılır. Boşanma davasında; kusursuz tarafın boşanmak istememesi, eşlerin boşanmak için geçerli bir sebep ve kanıtlarının olmaması davanın reddine sebep olur.
Karşı Taraf Boşanmak İstemezse Ne Olur?
Eşlerden birinin boşanmak istememesi halinde çekişmeli boşanma davası açılır. Karşı tarafın boşanmak istememe sebebine göre dava süreci yürütülür. Hangi hallerde boşanma olmaz: Eşlerden birinin evliliğinin bitmemesini istememesi ve kusursuz olması durumunda boşanma olmaz.
Karşı tarafın boşanmak istememesi için geçerli bir sebep sunması gerekir. Eşlerin talepleri davanın sonucunu doğrudan etkilemez. Tarafların talepleri, kanıtları, delillileri ve şahitleri boşanma davasının sonuçlanmasını sağlar. Boşanmak isteyen tarafın sebebi için kanıtı olmaması ve karşı tarafın boşanmak istememesi halinde dava reddedilebilir.
Boşanmada Ağır Kusur Nedir?
Boşanmada ağır kusur; aşırı alkol tüketimi, uyuşturucu madde kullanımı ve madde etkisi ile eşe zarar verme, şiddete yönelik eylemler ve tehdit, aldatma, güven sarsıcı davranışlar gibi hallerin olmasıdır. Hangi hallerde boşanma olmaz: ağır kusurlu tarafın açtığı boşanma davası reddedilir. Diğer eşe göre ağır kusurları olan tarafın nafaka, maddi ve manevi tazminat ödemesi zorunludur.
Erkek Hangi Hallerde Nafaka Ödemez?
Nafaka; tedbir, yardım, iştirak ve yoksulluk nafakası olarak dört farklı şekilde belirlenir. Reşit olmayan çocuklar için ödenen iştirak nafakası çocuğun 18 yaşına gelmesi ardından erkeğin ödemekten vazgeçmesi halinde ödenmez. Boşanma sonucu eşin yoksulluğa düşmemesi, karşı tarafın ekstra geliri olması, kadının başkası ile evlenmesi veya beraber yaşaması halinde erkek nafaka ödemez.
Boşanma Davasının Reddi Ne Demek?
Boşanma davası, mahkemede sunulan kanıtlar, deliller ve şahitlere göre karara bağlanır. Hangi hallerde boşanma olmaz: Boşanma davası açan tarafın ispat yükümlülüğünü yerine getirmemesi halinde boşanma olmaz. Boşanma davasının sonuçlanması için dava açan tarafın gerekçesini kanıtlaması ve ispat yükümlülüğünü yerine getirmesi gerekir. Boşanma sebebinin hukuken geçerli bir sebep olmaması halinde de dava reddedilir.
İlginizi Çekebilir;
https://yaseminmersin.av.tr/kadin-bosanma-davasi-acarsa-erkek-kabul-etmezse/
https://yaseminmersin.av.tr/aldatan-kadin-nafaka-alabilir-mi/
Eşimle boşanma aşamasındayım. Hiç yüz yüze oturup görüşmedik benimle bir kez olsun konuşmak istediğini söylüyor. Gidip görüşürsem eğer davam reddedilir mi yada davamı olumsuz yönde etkiler mi?