5400 Gün Kıdem Tazminatı

    12.09.2021
    9.711
    5400 Gün Kıdem Tazminatı

    5400 gün kıdem tazminatı hak etmek isteyen kişiler 2018 yılının Mayıs ayı itibariyle işlerine başlamış olmaları gerekmektedir. Bunun yanında kişilerin kıdem tazminatlarını alabilmeleri için 5400 günlerine ek 25 yıl boyunca sigortalı bir şekilde çalışmış olmaları gerekmektedir.

    5400 gün kıdem tazminatı almak isteyen kişileri 25 yıllık primleri şayet dolduysa SGK’den geçerli bir belge alarak bu belge ile işlerinden ayrılırlar. Bu şekilde ise kişilerin çalıştığı günler adına verilen tazminatlarını almaya hak kazanırlar. Ancak unutulmamalıdır ki 5400 gün kıdem tazminatı almak isteyen kişiler, hiçbir şekilde belgelerini almadan istifa etmemelidir. Aksi takdirde çalıştıkları tüm süre geçersiz sayılacaktır.

    2000 Den Sonra İse Girenler Kıdem Tazminatını Nasıl Alabilir?

    Bu durumda izlenilmesi gereken bir dizi yöntem vardır, bu yöntemlerden bir tanesi kişilerin 19 yıl 5 ay ve 10 günlük primlerini eksiksiz bir şekilde ödemeleridir. Bu sayede kişiler SGK’den aldıkları bu ödemeyi kanıtlar nitelikteki belgeleri ile beraber istifa ederek kıdem tazminatlarını alabilmektedir. Ancak bunu yapmak istemeyen kişiler ise 7000 prim gününü bu iş yerinde doldurarak kıdem tazminatlarını alabilirler.

    Kaç Gün Prim Olunca Tazminat Alabilirim?

    Gün primleri kişilerin işe ilk başladıkları yıllara göre değişim gösterir. Kişiler 4500 prim gününü doldurduktan sonra ve 25 sene boyunca sigortalı bir şekilde çalıştıktan sonra kıdem tazminatlarını alarak işten ayrılmaya hak kazanabilmektedir. Aksi takdirde kişiler 7000 prim günü bekleyerek kıdem tazminatlarını alabilirler.

    2021 Kendi İsteğiyle İşten Ayrılan Tazminat Alabilir Mi?

    Tazminat almak isteyen kişilerin hiçbir şekilde işlerinden istifa etmemeleri gerekmektedir. İşlerinden kendi rızasıyla çıkan herkes, tüm haklarından da kendi rızasıyla vazgeçmiş gibi gözükür ve bu sebeple hiçbir koşulda çalıştıkları şirketten tazminat alamazlar. Eğer kişiler kendileri istifa ederlerse, şirketlerden bu ücretleri alma hakları da kaybolur.

    10 Yıl Aynı İşyerinde Çalışan Tazminat Alabilir Mi?

    Şayet kişiler bu 10 yıllık süreç içerisinde hep aynı yerde faaliyet göstermişlerse tazminat alma hakları vardır. Fakat kişiler tazminatlarını alabilmek için işverenlerinin kendilerini bulundukları pozisyondan çıkarmalarını beklemelidir, eğer kendileri istifa ederse bu hakları silinecektir.

    Aynı İş Yerinde Kaç Yıl Çalışırsam Tazminat Alırım?

    Aynı iş yerinde çalışarak tazminat alma hakkına sahip olacak kişiler en az 1 sene boyunca çalışmış olması gerekmektedir. Bu kişilerin 1 seneyle beraber tazminatları birikmektedir. Ancak kişiler istifa etmemelidir, aksi takdirde tüm emeklerinin boşa gitmesi büyük bir olasılıktır.

    İlginizi Çekebilir;

    https://yaseminmersin.av.tr/tazminat-davasi/

    https://yaseminmersin.av.tr/ise-iade-davasi/

    https://yaseminmersin.av.tr/5400-gunden-tazminat/

    Ziyaretçi Yorumları (1)
    1. Emrah dedi ki:

      Merhaba kolay gelsin 2004 sigorta başlangıcım ve 2007’den beri aynı şirkette çalışmaktayım 15. Yılımı doldurdum bu sene 16 girdim sigorta pirim günüm 5400 gün oldu tazminatımı alıp ne zaman ayrılmaya hak kazanırım acaba 15 ay askerlik sürem var onuda yatıracağım şimdiden teşekkürler

    Whatsapp
    Av. Yasemin Mersin
    Av. Yasemin Mersin
    Merhaba
    Size nasıl yardımcı olabiliriz?