Anlaşmalı Boşanmada Duruşma Günü

    30.08.2021
    1.449
    Anlaşmalı Boşanmada Duruşma Günü

    Anlaşmalı boşanma iki tarafında rızasının ve onayının olduğu belirli kararları kabul ettiği bir işlemdir. Özellikle iki taraf da mahkemenin kararına ve hakimin kararına karşı çıkmadan boşanmak istiyor ise anlaşmalı boşanma davası açmalıdır. Anlaşmalı boşanmada duruşma günü belirlenirken yoğunluk göz önünde bulundurulur. Ancak anlaşmalı boşanmada duruşma günü belirlenmesinde önemli olan şey çekişmeli boşanma davası kadar karmaşık olmamasıdır.

    Anlaşmalı boşanmada duruşma günü yoğunluğa bağlı olarak 15 gün ila 30 gün aralığında görülebilmektedir.

    Anlasmali bosanmak icin ne yapmali?

    Anlaşmalı boşanmanın çekişmeli boşanmadan farkı iki eşin de rızasının bulunmasından gelir. Bu yüzden bir eş anlaşmalı boşanmak için dava açmaya diğer ile anlaşarak gitmelidir.

    Anlaşmalı boşanma davasını kim açmalı?

    Anlaşmalı boşanma davasını kadın veya erkek ilk olarak tek taraflı olacak şekilde açabilir. Ancak diğer eşin kabul etmesi durumunda tek taraflı açılan dava anlaşmalı boşanma davası olarak görülmektedir.

    Anlaşmalı boşanmada taraflardan biri vazgeçerse ne olur?

    Anlaşmalı boşanma davasında taraflardan birinin vazgeçmesi durumunda dava farklı bir şekilde görülmeye devam eder. Anlaşmanın ve uyumun sağlanamadığı boşanma davası çekişmeli boşanma davası olarak görülmeye devam edecektir.

    Anlaşmalı boşanma davasının çekişmeli boşanma davasına dönmesi sebebi ile anlaşmalı boşanma davası kadar hızlı sonuçlanması mümkün olmayacaktır. Anlaşmalı boşanma davaları 40 gün içerisinde sonuçlanabilirken, 5-6 celse kadar sürebilecek olan çekişmeli boşanma davasında iki eş de kendi haklarını savunmaya çalışacaktır. Bu sebep ile 1 veya 1.5 yıl kadar boşanmak için uğraşmak gerekecektir.

    Kadın boşanma davası açabilir mi?

    Boşanma davasını kimin açması gerektiğinin ilk cevabı boşanmak isteyen tarafın açacağıdır. Ayrıca cinsiyetin bir önemi bulunmaz kadın da erkek de boşanma davası açabilmektedir. Üstelik boşanma davasını kimin önce açtığının öneminin olmamasının yanı sıra boşanma davası açan ilk kişinin kazanacağı da kesin bir durum değildir.

    Boşanma davasını açan kadın tedbir nafakasından da yararlanabilir. Evden ayrılması da geçerli bir boşanma sebebi olacaktır. Ancak boşanma davasını açıldığına dair tebligat eşin elinde ulaşması ile boşanma davasına karşı dava açması görülebilir.

    İlginizi Çekebilir;

    https://yaseminmersin.av.tr/anlasmali-bosanma-davasi-ertelenir-mi/

    https://yaseminmersin.av.tr/anlasmali-bosanma/

    https://yaseminmersin.av.tr/kadin-bosanma-davasi-acarsa-erkek-kabul-etmezse/

    Ziyaretçi Yorumları

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Whatsapp
    Av. Yasemin Mersin
    Av. Yasemin Mersin
    Merhaba
    Size nasıl yardımcı olabiliriz?