5400 Günden Tazminat

    11.09.2021
    1.859
    5400 Günden Tazminat

    Ülkemizde çeşitli birçok iş bulunmaktadır. Bu işlere çeşitli örnekler verebiliriz. Her mesleğin ise kendine ait zorunluluğu, zorluğu, çeşitli koşulları ve durumları olduğunu söylemek yanlış bir yaklaşım olmamaktadır. Çalışmak kişilerin hayatlarını belirli bir disiplin içinde yürütmesine yardımcı olan en önemli unsurlardan bir tanesidir.

    Kişilerin istikrarlı bir şekilde, uzun yıllarca bir şirkette çalışmaları dahilinde kişilere tanınan bazı yasal haklar bulunmaktadır. Bu yasal haklardan bir tanesi ise kıdem tazminatlarıdır. Kıdem tazminatları uzun senelerce aynı yerde çalışan kişilere verilen bir mükafat olarak değerlendirilebilmektedir.

    Kıdem tazminatları kişilerin işe giriş yıllarına ve çalıştıkları sürelere göre değişim gösterebilmektedir. 5400 günden tazminat almaya hak kazanan kişilerin çalışma hayatlarına ilk olarak 2018 tarihi itibariyle başlamış olmaları gerekmektedir.

    5400 günden tazminat almak isteyen kişilerin 25 sene sigortalı olmaları gerekir ve ayrıca 5400 günden tazminat alma şartlarından bir tanesi de kişilerin prim günlerini de doldurmuş olmaları gerekmektedir.

    5400 İs Günü Dolduran Tazminat Alabilir Mi?

    İş hayatlarında istikrarlı bir şekilde çalışan kişilerin 5400 gün sonunda tazminat alma hakları bulunmaktadır. Bu kişiler 5400 gün boyunca aynı iş yerinde çalışarak ve 25 sene boyunca sigortalı gözükmesi dahilinde kişilerin tazminat alma hakları doğmaktadır.

    Tazminatımı Nasıl Alabilirim?

    Tazminat almak isteyen kişilerin girdikleri iş yerlerinde en az 1 sene boyunca çalışmış olmaları gerekmektedir. Bunun yanında kişiler hiçbir şekilde istifa etmemelidir. Kişilerin istifa etmeleri durumunda tazminat hakları ortadan kalkmış olmaktadır.

    Kaç Yıl Çalıştıktan Sonra Tazminatımı Alabilirim?

    Ülkemizde yürürlükte olan İş Kanunu’na göre kişiler girdikleri şirkette en az 1 yıllık bir süreyle çalışmak zorundadırlar. Aksi takdirde kişilerin tazminat alabilme gibi bir hakları olmamaktadır. Sürekli bir şekilde aynı şirkette çalışarak tazminat alma hakkına sahip olan kişiler şayet işverenleri tarafından işten çıkarılırsa tazminatlarını alabilirler.

    10 Yıllık İşçi Tazminatını Alabilir Mi?

    10 yıl uzun bir süre olup, bu kişiler şayet bu süre boyunca aynı yerde çalışmaya devam ettiyse tazminat almaya hak kazanmış demektir. Bir kişinin uzun bir süre aynı şirkette çalışması dahilinde tazminat alabileceği kanunlarımızda da geçerek yadsınamaz bir gerçeklik haline gelmiştir.

    İlginizi Çekebilir;

    https://yaseminmersin.av.tr/anlasmali-bosanmada-durusma-gunu/

    https://yaseminmersin.av.tr/5400-gun-kidem-tazminati/

    https://yaseminmersin.av.tr/tazminat-davasi/

    Ziyaretçi Yorumları

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Whatsapp
    Av. Yasemin Mersin
    Av. Yasemin Mersin
    Merhaba
    Size nasıl yardımcı olabiliriz?