Boşanma Dilekçesi Ücreti 2023

    23.08.2021
    3.812
    Boşanma Dilekçesi Ücreti 2023

    Boşanma dilekçesi ücreti 2022 ödeme adımlarının hemen sonrasında davanın açılma süreci tamamlanacaktır. Kişilerin dilekçe hazırlama adımlarında isterlerse avukatlardan da destek almalarına imkan verilmektedir. Boşanma dilekçesi hazırlamak isteyen kişilerin özellikle davalı, davacı ve dava gerekçesi gibi hususlarda eksiksiz bilgi vermeleri gerekmektedir mahkeme tarafından yapılacak olan bilgilendirmelerin gönderilmesi için bir de adres talep edilecektir. Bu adresin de hem davalı hem de davacı kapsamında açık şekilde sunulması gerekir. Dilekçe hazırlanma süreci içerisinde avukatlardan yardım almanın yanı sıra davanın devamlılığında haklarınızın korunması için de avukatınızdan yardım alma hakkınız bulunmaktadır.

    Boşanmak İçin Ne Kadar Para Lazım?

    Boşanmak isteyen kişilerin dilekçe sunma süreci içerisinde 50 lira ödeme yapması gerekmektedir. Masrafların tamamı 100 liraya kadar ulaşabilmektedir. Boşanma sürecinin uzaması ile beraber hem Avukat hem de mahkeme masraflarının artacağının da altı çizilmelidir. Bu dilekçenin hazırlanmasından mahkemede tüm haklarınızın korunmasına kadar her aşamada avukatınız yanınızda olacaktır. Boşanma davasını açan kişinin mahkeme masraflarını üstlenmesi gerekmektedir. Bu nedenle bazı çiftler arasında hangi tarafın mahkemeye başvuru yapacağı ile alakalı anlaşmazlıklar söz konusu olabilmektedir.

    Boşanmak İçin Ne Kadar Para Lazım 2022?

    Boşanmak isteyen kişilerin başvuru adımlarının sonrasında mahkeme sürecinde anlaşmalı boşanmalarda avukata ödenmesi gereken tutar ve mahkeme masraflarının ayrıca hesaplanması gerekmektedir. Her sene mahkeme masrafları kapsamında bir değişim meydana geldiğinin ayrıca bildirilmesi gerekir. Bu nedenle her sene ödenmesi gereken tutarlarda farklılık olabilir. Hem dava açan hem de karşı dava açan kişilerin bu dilekçe ücretlerini ödemeleri gerekmektedir. Bir kişinin boşanma davası açmasının sonrasında o kişinin açtığı davaya karşı olarak gerekçenin doğru olmadığını beyan ederek ve kendi gerekçenizi sunarak karşı dava açma hakkını değerlendirebilirsiniz. Bu aşamada karşı dava açabilmek için kişilere 15 günlük bir zaman dilimi verilmektedir. Bu 15 günlük zaman dilimi içerisinde karşı dava açma adımlarını tamamlama imkanınız olacaktır. Karşı dava açmak için gerekçeye itiraz etmeli ve boşanmak için kendi gerekçenizi sunmalısınız. Bu durum genellikle çekişmeli boşanma davalarında meydana gelen bir süreç olarak karşımıza çıkmaktadır.

    Avukat Olmadan Boşanma Davası Nasıl Açılır?

    Boşanma dilekçesi ücreti 2022 ödeme adımının sonrasında boşanma gerekçenizi bildiren dilekçeyi aile mahkemesine sunmanız gerekmektedir. Bu şekilde boşanma sürecini de başlatmış olacaksınız. Boşanma sürecinin anlaşmalı olarak devam ettirilmesi durumunda hazırlanan boşanma protokolüne her iki tarafın da onay vermesi gerekmektedir.

    Anlaşmalı Boşanma Avukatsız Olur Mu?

    Boşanma dilekçesi ücreti 2022 ödeme adımlarının sonrasında avukat için de ayrıca bir bütçe ayrılması gerekmektedir. Bu aşamada yanılgıya düşmemek için anlaşmalı boşanma davalarında mahkeme salonuna sadece avukatınızın katılmasının yeterli olmadığını da belirtmek gerekmektedir. Sadece avukatınızın katılması durumunda anlaşmalı boşanma protokolünün ret yanıtı alacağının ayrıca bildirilmesi gerekmektedir. Çekişmeli davalarda avukatın katılması yeterli olurken, anlaşmalı davalarda her iki tarafın da salonda bulunması gerekir.

    İlginizi Çekebilir;

    https://yaseminmersin.av.tr/anlasmali-bosanma-protokolu-ornegi-2022/

    https://yaseminmersin.av.tr/anlasmali-bosanma-protokolu-ornegi/

    https://yaseminmersin.av.tr/anlasmali-bosanma-dilekce-ornegi/

    Ziyaretçi Yorumları

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Whatsapp
    Av. Yasemin Mersin
    Av. Yasemin Mersin
    Merhaba
    Size nasıl yardımcı olabiliriz?