Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği 2023

27.08.2021
764
Anlaşmalı Boşanma Protokolü Örneği 2023

Anlaşmalı boşanma protokolü örneği kapsamında davalının ve davacının kimlik bilgilerinin eksiksiz biçimde yer bulması gerekir. Ayrıca açık adresin de belirtilmesi istenmektedir. Açık adresin belirtilmesi sırasında celplerin de belirtilen bu adresler üzerinden iletileceğinin ayrıca bildirilmesi gerekir. Anlaşmalı boşanma protokolünün her iki tarafın da iş birliği ile hazırlanması gerekir. Kısa sürede davanın sonuçlanması için en temel adımlardan biri anlaşmalı boşanma sürecinin tamamlanmasıdır.

Anlaşmalı Boşanma Protokol Örneği : 

PROTOKOL

Bu protokolün tarafları olan ve aşağıda imzaları bulunan … ve … işbu protokolde yer alan hususlarda anlaşarak boşanmaya karar vermişlerdir.

  1. Taraflar, … tarihinde evlenmişlerdir. Tarafların bu evliliklerinden .. doğumlu .. isimli müşterek 1 çocukları bulunmaktadır.
  2. Taraflar .. doğumlu …’in velayetinin davacı annede kalmasına karar vermişlerdir.
  3. Taraflar müşterek ve velayeti anneye verilen çocuk …’in özel okul eğitim ve sair masraflarının üniversite sonuna kadar yarı yarıya karşılanması hususunda anlaşmışlardır. … yılı için davalı babanın ödeyeceği iştirak nafakası rakamı aylık … TL olarak belirlenmiş olup, bu rakam her sene müşterek çocuk …’in eğitim masraflarına göre deşiklik gösterebilecektir.
  4. Taraflar evlilik tarihinden sonra edinilen … nitelikli gayrimenkulün tapusunun müşterek çocuk …’e kalması konusunda anlaşmışlardır. Söz konusu gayrimenkulü  intifa hakkı  tapu sahibi …’da kalacak şekilde  ilgili  tapu müdürlüğünce … adına çıplak mülkiyetinin  tescili sağlanacaktır.Taraflar bu konuda anlaşmışlardır.
  5. Taraflar evlilik tarihinden sonra alınmış … plakalı aracın davalı ‘da kalması hususunda anlamışlardır. Davalı bu aracın güncel bedelinin yarısı olan … TL’yi davacı …’a vermeyi kabul etmiştir.
  6. Tarafların birbirlerinden protokolün 3,4,5 maddesinde belirtilenler dışında katkı payı, nafaka(iştirak, yoksulluk), maddi ve manevi tazminat, ziynet eşyası talepleri bulunmamaktadır. Taraflar işbu protokol dahilinde bu konuda anlaştıklarını, birbirlerinden hiçbir surette nafaka (yoksulluk nafakası), katkı payı, maddi ve manevi tazminat ve ziynet eşyası iadesi yada maddi değerinin ödenmesi talebinde bulunmayacaklarını, bu yoldaki tüm haklarından gayrıkabilirücu olmak üzere kesin ve mutlak bir şekilde karşılıklı feragat ettiklerini kabul, beyan ve taahhüt ederler. Ayrıca tarafların birbirinden yargılama giderleri ve vekalet ücreti talepleri de bulunmamaktadır.
  7. Taraflar bu hususlarda anlaşarak boşanmayı kabul etmektedirler.

                   

İşbu protokol ….. tarihinde 3 nüsha olarak düzenlenmiş olup, taraflarca imza altına alınmıştır.

 

                      Davacı                                                                                Davalı

Anlaşmalı Boşanma Avukatsız Olur Mu?

Anlaşmalı boşanma protokolü örneği kapsamında protokolün hazırlanması ile zaman kaybetmek istemeyen kişilerin avukat ile iş birliği yaparak sorumluluğu onun üzerinden şekillendirmesi de mümkündür. Dilekçenin hazırlanması da dahil olmak üzere davanın tüm aşamalarında kişilerin avukatın süreci yönlendirmesine izin verme hakkı vardır. Anlaşmalı boşanma davalarının açılması sırasında avukatlar aktif rol oynasalar da dava sürecinde bireylerin avukatlarının katılması yeterli olmayacaktır.

Kişilerin bizzat davada bulunmaları gerekir. Bu aşamada her iki tarafın da anlaşmalı boşanma protokolünü kendi rızası ile onayladığını kabul etmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde kişilerin süreci onaylamasına imkan verilmektedir. Tarafların boşanma davasına direkt olarak kendilerinin gelmesinin istenmesindeki asıl sebep hiç kimsenin baskı altında kalmadan boşanma davasının protokolünün hazırlandığını kabul etmesidir. Herhangi bir baskı varsa da bunun hakim tarafından anlaşılması ve davanın reddi söz konusu olabilmektedir.

Anlaşmalı Boşanmaya Ne Kadar Para Gider?

Anlaşmalı boşanma protokolü örneği hazırlama adımının sonrasında dava sürecinin bir de maddi masrafları bulunmaktadır. Davayı açan kişi masrafları ödemek zorundadır. Bu dava masraflarının avukat masrafının dışında olduğunun da ayrıca bildirilmesi gerekmektedir.

  • Çekişmeli davalar 12.000 TL civarında ücrete tabi olurken anlaşmalı boşanma davalarında kişilerin ödemeleri gereken tutar
  • 9.500 liraya kadar çıkabilmektedir.

Bu ücretlerin ödenmesinin yanı sıra avukatların temsil bedellerinin de ödenmesi gerekir. Boşanma sürecinde her iki tarafın da kendi haklarını dava boyunca koruma imkanını elde etmek için avukat kontrolünde bu dava sürecinin yürütülmesi çok daha mantıklı olacaktır.

Anlaşmalı Boşanma Davasında Hâkim Ne Sorar?

Anlaşmalı boşanma davasında her iki tarafın da bu anlaşmalı boşanma protokolünü kabul edip etmedikleri konusunda bilgi verilmektedir. Anlaşmalı boşanma protokolünde kişilerin özellikle bu protokolü herhangi bir baskı altında kalmadan onayladıklarını beyan etmeleri gerekmektedir. Anlaşmalı boşanma aksi takdirde gerçekleşmeyecektir.

İlginizi Çekebilir;

https://yaseminmersin.av.tr/anlasmali-bosanma-protokolu/

https://yaseminmersin.av.tr/anlasmali-bosanma-dilekce-ornegi/

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Av. Yasemin Mersin
Av. Yasemin Mersin
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabiliriz?