Tek Taraflı Boşanma Dilekçesi Örneği

07.09.2021
2.536
Tek Taraflı Boşanma Dilekçesi Örneği

Evlilik birliğini sonlandırmak isteyen taraf tek taraflı boşanma dilekçesi yazarak mahkemeye başvurabilir. Boşanma davasının açılması için kanuna göre evlilik birliğini bitirecek özel ya da genel sebeplerden birinin olması gerekir. Dava açan tarafın boşanma sebebini ispat etme yükümlüğü vardır.

Tek Taraflı Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Tek tarafları boşanma davalarının kanuna göre özel ya da genel sebeplerle açılması mümkündür. Boşanma davası açacak tarafın sebebini deliller ve kanıtlarla ispat etmesi zorunludur. Boşanma davası açmadan önce yeterli kanıtın olması gerekir. Boşanma davası açacak tarafın tek taraflı boşanma dilekçesi örneği doğrultusunda dilekçe yazması gerekir.

Boşanma dilekçesinin boşanma nedenleri ve taleplerine göre hazırlanması gerekir. Boşanmayla birlikte doğacak sonuçların yasalara uygun şekilde talep edilmesiyle dilekçe hazırlanabilir. Tek taraflı açılan boşanma davasında ispat yükümlülüğü dava açan tarafa aittir. Boşanma davası, deliller, kanıtlar ve şahitlere göre karara bağlanır.

Tek Taraflı Boşanma Ne Kadar Sürer?

Tek taraflı boşanma davası, çekişmeli boşanma davasıdır. Evlilik birliğini sonlandırmak isteyen tarafın boşanmak için sunduğu sebebin kanuna uygun olması zorunludur. Genel veya özel sebeplerden birinin olması boşanma davasının açılması için yeterlidir. Dava açmak için boşanma dilekçesi yazılmalı ve deliller, kanıtlar, şahitler olmalıdır. Boşanma davasının süresi 8 ayı bulabilir.

Boşanma Davası Dilekçesi Elle Yazılır Mı?

Tek taraflı boşanma davası açmak için boşanma dilekçesi yazılması zorunludur. Boşanma dilekçesinde boşanma nedeni, boşanmadan doğacak sonuçlara göre yasalara uygun şekilde taleplerin sıralanması gerekir. Boşanma davası dilekçesi örneği farklı araçlarla hazırlanabilir. Boşanma davası dilekçesi elle yazılabilir. Dilekçe hazırlanırken yasalara uygun olarak hazırlanması gerekir.

Tek Taraflı Boşanma Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Tek taraflı boşanma dilekçesi örneği dikkate alınarak yasalara uygun şekilde yazılmalıdır. Dilekçenin üst başlığında mahkemeye hitap edilmelidir. Her iki tarafın adresleri ve kimlik bilgileri bulunmalıdır. Davanın konusu, davanın hangi gerekçe ile açıldığı, boşanmaya sebep olan gerekçelerin sıralaması açıkça ifade edilmelidir. Boşanma davasının sonuçlanması için boşanma dilekçesinde delillerin olması gerekir. Davaya konu olan olayın ispat edileceğine dair bilgilerin dilekçeye eklenmesi zorunludur.

İlginizi Çekebilir;

https://yaseminmersin.av.tr/tek-tarafli-bosanma-davasi-nasil-acilir/

https://yaseminmersin.av.tr/tek-tarafli-bosanma-davasi-ne-kadar-surer/

https://yaseminmersin.av.tr/tek-tarafli-bosanma-olur-mu/

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Av. Yasemin Mersin
Av. Yasemin Mersin
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabiliriz?