Tek Taraflı Boşanma Davası Ne Kadar Sürer?

    07.09.2021
    1.224
    Tek Taraflı Boşanma Davası Ne Kadar Sürer?

    Tek Taraflı Boşanma Davası Ne Kadar Sürer; Boşanma davası açma sürecinde bir tarafın boşanma konusunda onay vermesi bir tarafın boşanmak istememeye devam etmesi durumunda tek taraflı boşanma davası açılmasına imkan verilmektedir. Bu tek taraflı boşanma davasının 8 ay dan 1 yıla kadar uzamasına imkan verilmektedir. Kişilerin tek taraflı boşanma davası açarken gerekçe konusunda çok hassas davranması gerekmektedir. Tek taraflı boşanma davası açma sürecinde bireylerin ortak nokta bulamamaları sebebi ile dava sürecinin çekişmeli olarak devam edeceğinin de altı çizilmelidir.

    Tek Taraflı Boşanma Olursa Ne Olur?

    Tek taraflı boşanma davası ne kadar sürer; 1 sene içerisinde bu davanın sonuca bağlanması beklenmektedir. Tabi ki bu karara bağlanma adımının tamamlanabilmesi için kişilerin gerekçeleri eksiksiz bir biçimde dile getirmeleri gerekmektedir gerekçelerin dile getirilme süreci içerisinde gerçekler ile uyumlu olmayan gerekçelerin mahkemece kabul edilmeyeceğinin de bildirilmesi gerekir. Bu aşamada gerekçe şiddetli geçimsizlik, eşlerin evlilikte kendilerine düşen sorumluluğu yerine getirmemesi gibi hususlar da olabilmektedir. Tek taraflı boşanma davası açma süreci içerisinde eşlerin eşlik sorumluluğunu yerine getirmemeleri sebebi ile açılan davaların evlilikte kadına ve erkeğe atfedilen görevler ile uyumlu olması gerekmektedir. Evlilikte kadına atfedilen görevler arasında evin geçimini sürdürmek bulunmamaktadır. Bu nedenle bir erkeğin kendi eşine evin geçimine katkı sağlamaması sebebi ile dava açmasına da imkan verilmeyecektir.

    Tek Taraflı Boşanma Olur Mu?

    Tek taraflı boşanma davası ne kadar sürer; ortalama 1 seneye kadar uzayan bir süreç sizi bekleyebilmektedir. Bu noktada tek taraflı boşanma davasının açılması için gerekçenin yanı sıra maddi manevi tazminat başvurusunda da bulunma hakkınız vardır. Evlilikte tabi olduğunuz yıpranmışlık payının da göz önünde bulundurularak boşanma sürecinin şekillendirilmesi gerekmektedir. Tek taraflı boşanma davasının açılması sürecinde hem nafaka hem de tazminat hususları en temel çekişmelere sebebiyet veren unsurlardandır.

    Boşanma Davasında Karşı Taraf Gelmezse Ne Olur?

    Tek taraflı boşanma davası ne kadar sürer; karşı tarafın boşanmak istememesi durumunda bunu bir gerekçeye bağlaması gerekmektedir. Celp gönderilmesine rağmen tarafın mahkemeye katılmaması durumunda bu sürecin daha da uzamasına sebebiyet verecektir. Boşanma davasında çekişmeli dava süreçlerinde kişilerin bizzat gelmeseler dahi avukatlarını göndermeleri gerekmektedir. Haklarınızı avukatınız aracılığı ile aramanıza da imkan verilmektedir.

    Çekişmeli Boşanma Kaç Yıl Sürer?

    Çekişmeli boşanma davasının sorunlar ile karşılaşması durumunda evliliğin sonlandırılması için fiili olarak ayrı yaşama kategorisinin de değerlendirilmesi söz konusu olabilmektedir. Çekişmeli boşanma davasının açılma süreci de dahil olmak üzere 3 sene boyunca ayrı yaşayan kişilerin fiili olarak ayrı yaşama gerekçesi ile evliliklerinin son bulmasına karar verilecektir. Çekişmeli boşanma davasının açılma süreci içerisinde herhangi bir ortak yaşamın kurulmuş olması durumunda bu 3 sene ayrı yaşama fili ayrılık ilkesinin temel alınmayacağının da ayrıca bildirilmesi gerekmektedir.

    İlginizi Çekebilir;

    https://yaseminmersin.av.tr/tek-tarafli-bosanma-davasi-dilekce-ornegi/

    https://yaseminmersin.av.tr/bosanma-tek-tarafli-olur-mu/

    https://yaseminmersin.av.tr/tek-tarafli-bosanma-davasi-nasil-acilir/

    Ziyaretçi Yorumları

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Whatsapp
    Av. Yasemin Mersin
    Av. Yasemin Mersin
    Merhaba
    Size nasıl yardımcı olabiliriz?