Boşanma Tek Taraflı Olur Mu

    22.08.2021
    4.350
    Boşanma Tek Taraflı Olur Mu

    Boşanma tek taraflı olur mu: Boşanmak için tek taraflı bir dava açma hakkı söz konusudur. Ancak bunun anlaşmalı bir boşanma davası olmadığını bilmek gerekiyor. İlgili prosedürlerin uygulanması gerekir. Davanın devam ettirilmesi büyük bir önem taşır.

    Tek Taraflı Boşanılır Mı?

    Tek taraflı bir boşanma davası açılabilir. Bunun için kanunda açık bir biçimde ifade edilmiş olan durumların ortaya çıkması gerekiyor. Bu tip boşanmalara çekişmeli adı verilmektedir. Normalden daha uzun sürmektedir. Çünkü sadece bir taraf boşanmak istemektedir.

    Tek Taraflı Boşanma Ne Kadar Sürer?

    Tek taraflı olarak bilinen boşanma davalarının süresi farklılık gösterir. Genellikle 7 ya da 8 ay şeklindedir. Ancak bundan daha uzun olan tek taraflı boşanma davaları da söz konusudur. Bunun temel nedeni ise boşanma davasının anlaşmalı olmamasıdır. Yani sadece bir tarafın talebi üzerine durum mahkemeye taşınmıştır. Buna çekişmeli boşanma denir.

    Tek Taraflı Boşanma Davası Nedir?

    • Tek taraflı olan boşanmalarda eşlerden birisi durumu reddeder. Boşanmak istemez.
    • İki tarafın boşanmayı istemesine rağmen tazminat hususunda bir anlaşmanın bulunmaması da tek taraflı boşanmadır.
    • Ayrıca sahip olunan çocuğun hangi tarafta kalacağına dair bir söz birliğinin bulunmaması, ilgili kavram içerisinde değerlendirilir.

    Tek Taraflı Boşanma Dilekçesi Nasıl Yazılır?

    Boşanma tek taraflı olur mu: İlgili mahkemeye hitaben yazılması en temel kural olarak karşımıza çıkar. Boşanma davasının neden açıldığının tüm gerekçeleri, hem net hem de ayrıntılı bir biçimde belirtilmesi önemlidir. Bunun yanı sıra kimlik bilgilerine de yer verilmesi mühimdir. Hem davayı açan kişinin hem de karşı tarafın kimlik verilerine ihtiyaç duyulur. Tarihin yazılmasının sonrasında bir de imza atılmalıdır. Böylelikle dava açılmış olur.

    Mahkemeye Gitmeden Boşanma Olur Mu?

    Mahkemesiz boşanma davası söz konusu değildir. İster çekişmeli ister anlaşmalı olsun, tarafların birisinin ya da her ikisinin de hakim karşısında olması şarttır. Eğer böyle bir durum söz konusu değilse, boşanma davası çekişmeli olarak açılmak zorundadır. Mahkemeye gitmek bu noktada temel bir şarttır.

    İlginizi Çekebilir;

    https://yaseminmersin.av.tr/tek-tarafli-bosanma-olur-mu/

    https://yaseminmersin.av.tr/tek-tarafli-bosanma-dilekcesi-ornegi/

    https://yaseminmersin.av.tr/tek-tarafli-bosanma-davasi-ne-kadar-surer/

    Ziyaretçi Yorumları

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Whatsapp
    Av. Yasemin Mersin
    Av. Yasemin Mersin
    Merhaba
    Size nasıl yardımcı olabiliriz?