Boşanma Davası Açılırken Para Ödenir Mi

    30.08.2021
    1.583
    Boşanma Davası Açılırken Para Ödenir Mi

    Boşanma Davası Açılırken Para Ödenir Mi; Boşanma davasını açmak isteyen kişilerin ilk olarak gerekli sebebin olması ve bu sebep ile birlikte boşanma davası dilekçesinin yazması gerekir. Dilekçeyi hazırlayan kişi bir avukat ile görüşme yapabilir veya Türk Medeni Kanunundan yararlanabilir.

    Bir dava dilekçesinde muhakkak davacı ve davalı tarafların adları, soyadları, adresleri, T.C. kimlik numaraları, varsa avukatları belirtmelidir. Türk yargı sisteminde avukat ile temsil edilmek bazı istisnai durumlar dışında zorunlu değildir. Bu nedenle taraflar, avukatları olmadan da boşanma davası açabilir.

    Boşanma davasının dilekçesinde, evlilik birliği içerisinde yaşanan sorunlar oluş sırasına göre yazılırsa dilekçeyi okuyacak olan hakimin olayları anlaması daha kolay olacaktır. Bir boşanma dilekçesinde delillerin de eksiksiz bir şekilde belirtilmesi gerekir.

    Boşanma davası açılırken para ödenir mi sorusunun cevabı evet şeklinde verilir. Bunun sebebi ise yargı masraflarının ödenmesinden kaynaklanır. Ayrıca boşanma davası açılırken para ödenir mi sorusunun bir diğer cevabı ise yaklaşık olarak 300-500 TL olarak değişmektedir.

    Boşanma davası açarken para ödenir mi sorusuna en iyi cevabı adliyeden ulaşabilirsiniz. Çünkü boşanma davasında uygulanacak işlemlerin ve yargı masraflarının tamamı hesaplanmakta ve davadan davaya göre ücret değişebilmektedir.

    Boşanma davası e devletten açılır mı?

    Boşanma davası dilekçesi ile yetkili aile mahkemelerinden birine gitmeniz gerekir. Daha sonra harç ve dava ücretlerini (yargılama masrafları) ödenir ve böylelikle eğer hakim dilekçenizi kabul ederse davanız açılmış olur. Bu nedenle e-devlet üzerinden boşanma davası açamazsınız, yetkili aile mahkemesine dava dilekçenizi götürmeniz gereklidir.

    Tek Celsede Boşanmak İçin Ne Yapmalı?

    Anlaşmalı boşanma davaları tek celsede sonuçlanır. Anlaşmalı boşanma davası için çiftlerin en az 1 yıl süren evliliğinin mevcut olması gerekir. Aynı zamanda anlaşmalı boşanma davası için eşlerin birlikte başvurmaları veya davalı konumundaki diğer eşin açılan davayı kabul etmesi gerekir. Davalı ve davacı konumundaki eşlerin boşanma iradelerini hakim huzurunda açıklamaları da gereklidir. Tarafların avukatlarının tarafların yerlerine boşanma iradelerini açıklamaları mümkün değildir, çünkü boşanma kişiye sıkı sıkıya bağlı olan haklardan bir tanesidir.

    Boşanma Celbi Kaç Günde Gider?

    Boşanma tebligatı davalıya yaklaşık olarak 30 gün içerisinde ulaşmaktadır. Davalının 30 gün sonucunda eline ulaşan tebligata cevap olarak 15 günlük süre içerisinde karşı dava açma hakkı bulunur.

    İlginizi Çekebilir;

    https://yaseminmersin.av.tr/bosanma-davasi-nasil-acilir-ucret-odenir-mi/

    https://yaseminmersin.av.tr/anlasmali-bosanma/

    https://yaseminmersin.av.tr/anlasmali-bosanma-protokolu-ornegi/

    Ziyaretçi Yorumları

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Whatsapp
    Av. Yasemin Mersin
    Av. Yasemin Mersin
    Merhaba
    Size nasıl yardımcı olabiliriz?