Günümüzün en yaygın problemlerinden bir tanesi alkol bağımlılığıdır. Alkol almak tek başına bir suç olarak görülmese de bu durumun aşırıya kaçması dâhilinde kişiler birçok taraftan olumsuz bir şekilde etkilenebilmektedir. Alkol yüzünden boşanma tek başına bir boşanma sebebi sayılmamaktadır. Ancak alkolün aşırıya kaçması ve kişilerin kendilerini kontrol edemeyecek bir vaziyette olma halleri içerisinde, evlilikleri alkol yüzünden boşanmaya kadar ilerleyebilmektedir. Alkol tüketen kişilerin evine, çocuklarına ve eşine bakamayacak halde olmaları ve çalışmaları gerekirken çalışmaması evliliklerine zarar veren ve temelden sarsan olaylardır bu sebeple alkol yüzünden boşanma durumlarına sıkça karşılaşabilir.
Boşanma Davasında Uyuşturucu Testi İstenir Mi?
Boşanma davasının açılmasında şayet boşanmak isteyen eşlerin böyle bir iddiaları var ise taraflardan çeşitli tıbbi raporlar istenebilmektedir. Bunun sebebi kişilerin böyle bir durumlarının olup olmadığını kanıtlamaktır. İstenebilecek testlerin sonucuna göre kişilerin davaları kabul edilebilir veya reddedilebilir.
Hastalık Boşanma Sebebi Mi?
Hastalık özel bir boşanma sebebi değildir. Ancak kişilerin hastalıkları depresyon, endişe, şizofreni gibi bir akıl hastalığı ise özel boşanma sebeplerine girmektedir. Bunların dışında kalan hiçbir hastalık türü Türk Medeni Kanunu’nda yer alan boşanma sebepleri arasında yer almaz.
Hangi Durumlarda Çocuğun Velayeti Anneye Verilmez?
Çocuğun velayetinin anneye verilmemesinde; annenin çocuğu istememesi, annenin bir akıl hastalığının bulunması, çocuğun anne tarafından şiddet görüyor olma hali, annenin kötü alışkanlıklarının olması etkili olmaktadır.
Depresyon Boşanma Sebebi Mi?
Depresyona giren kişinin bu rahatsızlığı ne ölçüde üzerinde taşıdığı çok önemlidir. Şayet depresyon hastalığı ağır bir manevi zarara uğrayarak girildiyse bu durum boşanma sebebi olabilmektedir. Ancak kişilerin durumlarına ve bu kişilerin tedavi edilip edilemeyeceğine bakılması gerekmektedir. Mahkeme tarafından bu kişilerin evlilik birliğine zarar verdiği onaylandığı takdirde kişilerin boşanma durumları mahkeme tarafından kabul edilmektedir.
Kadın Boşanma Davası Açarsa Hakları Nelerdir 202^1?
Bir kadının boşanma davası açtığı takdirde; tedbir açısından çocuğun velayetini talep edebilir, kadın kendisi için; tedbir, iştirak, yoksulluk nafakaları isteyebilmektedir. Bunun yanında çocuk için ise tedbir nafakası isteme hakkına sahiptir. Bunlara ek olarak kadın maddi-manevi tazminat ve aile konutu şerhi isteme gibi yasal hakkı da bulunmaktadır.
İlginizi Çekebilir;
https://yaseminmersin.av.tr/alkolik-esten-bosanma/
https://yaseminmersin.av.tr/kadin-bosanma-davasi-acarsa-erkek-kabul-etmezse/