Kardeşler Arası Miras Paylaşımı Anlaşmazlığı

    31.08.2021
    17.219
    Kardeşler Arası Miras Paylaşımı Anlaşmazlığı

    Kardeşler arası miras paylaşımı anlaşmazlığı ortaya çıktığı zaman böyle hallerde hukuka göre hareket etmek gerekmekte. Bu da anlaşmazlıkların çözülebilmesi için devreye bir avukatın girilmesini zorunlu kılar. Aynı zamanda arabulucu üzerinden de anlaşmazlığın sonlandırılması mümkündür.

    Mirasçıların Biri İmza Vermezse Ne Olur?

    Kardeşler arası miras paylaşımı anlaşmazlığı denildiği zaman en çok karşılaşılan durumların başında bir kişinin imza vermemesidir. Böyle bir durumun ortaya çıkması halinde geriye kalan tüm mirasçılar, yasaların tanımış olduğu hak çerçevesinde mahkemeye gidebilmektedirler. İki değişik talep söz konusudur. Bunlardan birisi tereke içindeki malların aynen üleştirilmesi iken diğeri ise yine terekedeki malların satışının ardından bunun taraflar arasında paylaştırılması şeklindedir.

    Mirasta Arasında Anlaşmazlık Olursa Ne Olur?

    Kardeşler arası miras paylaşımı anlaşmazlığı ortaya çıkması halinde farklı durumlar söz konusudur. Bunlardan birisi ölen kişiden kalmış olan mülklerin tümünün mahkeme kararıyla satışa çıkarılmasıdır. Bunun tamamlanmasının ardından elde edilen satış geliri, mirasçılar arasında paylaştırılır. Bir mirasçının anlaşamama durumunda bunu isteme hakkı vardır. Aynı zamanda bazı hallerde malın devlete kalması gibi bir olasılık da dikkat çeker.

    Kardeşler Arası Miras Paylaşımı Nasıl Olur?

    Miras paylaşımının kardeşler arasında yapılması sırasında kesinlikle barışçıl bir yol olarak tanımlanmış anlaşmanın öne çıkması gerekmekte. Bu noktada sözleşme büyük bir önem arz eder. Böylelikle paylaşım olur. Eğer söz konusu mallar ve payların tam olarak nasıl dağıtılacağı belirtilmemişse yine yapılacak olan şey kişilerin yani mirasçı olanların ortak bir biçimde hareket etmesidir.

    Miras Payı Neye Göre Belirlenir?

    Miras payının belirlenmesinde oldukça açık olan hükümler dikkat çeker. Sağ kalan bir eş ve buna ek olarak onun 2 çocuğu mirasçı ise çocukların alacağı pay kanunla 3/8 olarak tanımlanmıştır. Eş ise 1/4’lük mirasın sahibi olmaktadır.

    Kardeşlerin Miras Hakkı Var Mı?

    Kardeşlerin mirastan pay alma hakları vardır. Bunun için miras sözleşmesi haricinde vasiyetname ve miras anlaşmasının haricinde, bir altsoyun kesinlikle bulunmaması gerekmekte. Aynı zamanda üstsoyun da miras bırakan kişiden önce ölmüş olması temel bir kuraldır.

    En başta da belirttiğimiz gibi, anlaşmazlıkların çözülebilmesi için devreye bir avukatın girmesinin önemi büyüktür.

    İletişim numarası : 0 530 526 92 02 numarasından bizlere ulaşabilirsiniz.

     

    İlginizi Çekebilir;

    https://yaseminmersin.av.tr/kardesler-arasi-miras-paylasimi/

    https://yaseminmersin.av.tr/kardesler-arasi-mal-paylasimi-davasi-ne-kadar-surer/

    https://yaseminmersin.av.tr/mal-paylasimi-davasi/

    Ziyaretçi Yorumları

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Whatsapp
    Av. Yasemin Mersin
    Av. Yasemin Mersin
    Merhaba
    Size nasıl yardımcı olabiliriz?