İş Kazası Ceza Davası

    20.08.2021
    1.060
    İş Kazası Ceza Davası

    İş kazası ceza davası görev başındayken çalışan kişinin kaza geçirmesi durumunda oluşan maddi manevi hasarın giderilmesi için işverene açılan dava olarak da tanımlanabilmektedir. İş kazası davası sonucunda elde edilecek olan tazminat hem meydana gelen hasara göre değişim göstermektedir hem de iş kazasının meydana gelmesinde işverenin ve işçinin ihmal durumları konusunda gerekli olan destek sorunsuz bir biçimde verilmektedir. Bu noktada kişilerin özellikle alanın uzmanı olan avukatlardan yardım alması kendi haklarını koruması için büyük önem arz etmektedir. Dava dosyasının ilerlemesinden dosyanın detayları hakkında tarafınıza bilgi verilmesine kadar birçok alanda  avukatın belirleyici role sahip olduğunun iletilmesi gerekmektedir.

    İş Kazasında Kaç Para Alınır?

    İş kazası ceza davası kapsamında açılan maddi manevi tazminatın bedeli kişilerin aldıkları hasara göre belirlenmektedir. İş kazasında kişinin hayatını kaybetmesi durumunda hak sahiplerinin de aynı şekilde başvuru yapabileceğinin belirtilmesi gerekir. Mirasçıların açmış oldukları davalar da sorunsuz bir biçimde kabul edilmektedir. İş kazasında maddi manevi tazminat almak isteyen kişilerin özellikle dava delillerinin sunulması konusunda ve kişilerin uğradığı hasarın dava dosyasında yansıtılmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu aşamada en temel detayların başında kazanın meydana gelmesinden sonra zaman kaybetmeden bu durumun Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirilmesidir. 3 gün içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirilmemesi durumunda maddi manevi tazminatın alınmasına ve durumun ispatlanmasına dair sorun yaşanabilmektedir.

    İş Kazasında İşverenin Yükümlülüğü Nedir?

    İş kazası ceza davası kapsamında kişilerin özellikle yükümlülükleri konusunda dikkatli olmaları gerekmektedir. İş kazasının meydana gelmesinde iş verenin ihmali söz konusu ise kişilerin elde edecekleri tazminat tutarının çok daha yüksek olacağının da ayrıca eklenmesi gerekmektedir. İş kazasında iş verenin sunmuş olduğu önlemlere rağmen ve iş kazasına dair alınan tüm tedbirlere karşın bu tür bir kaza meydana gelirse işverenin ödemesi gereken tazminatın düşeceği de eklenmelidir. İş kazasına meydan vermeyecek şekilde bir çalışma ortamının hazırlanmış olması işverenin yükümlülüğündedir. Bu tedbirlerin alınmaması sebebi ile meydana gelen kazalarda ödenecek olan maddi manevi tazminatın oldukça yüksek olacağının da belirtilmesi gerekir.

    İş Kazası Cezası Nedir?

    İş kazası ceza davası işverenin ihmali sebebi ile meydana gelen kazalarda kazaya maruz kalan kişinin kendi haklarını korumak için açmış olduğu dava olarak da tanımlanmaktadır. Bu şekilde kişilerin haklarının korunması için gerekli olan tüm temel önlemler alınmış durumda olmalıdır. Hatta tam da bu nedenle İş Güvenliği Uzmanlarının belirli aralıklar ile iş yerlerini kontrol etmeleri istenmektedir. İş yerlerinin kontrol edilmesi durumunda bir ihmal tespit edildiği zaman bunun zaman kaybetmeden giderilmesi gerekir. Bu güvenlik uzmanları tarafından onay verilmesine rağmen sorun yaşanmaya devam ediyorsa, kaza meydana geldiyse iş güvenliği uzmanlarının da durumdan sorumlu olduğunun bildirilmesi gerekir. Onay veren ve o iş yerinin devam etmesine neden olan iş güvenliği uzmanlarının da sorumluluğu vardır.

    İlginizi Çekebilir; 

    https://yaseminmersin.av.tr/olumlu-kazalarda-ceza/

    https://yaseminmersin.av.tr/olumlu-trafik-kazasi-cezasi/

    https://yaseminmersin.av.tr/hizmet-tespit-davasi/

    Ziyaretçi Yorumları

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Whatsapp
    Av. Yasemin Mersin
    Av. Yasemin Mersin
    Merhaba
    Size nasıl yardımcı olabiliriz?