Tek Taraflı Boşanma Davası Sebepleri

    08.09.2021
    831
    Tek Taraflı Boşanma Davası Sebepleri

    Boşanma davası açmak birçok evliliğin kaçınılmaz sonucu olmuştur. Ancak boşanma davası için iki tarafın onayı olması gerekmemektedir. Çoğu zaman tek taraflı olarak da görülebilen boşanma davaları vardır. Ancak tek taraflı görülen boşanma davaları anlaşmalı boşanma davalarına nazaran daha meşakkatlidir. Tek taraflı boşanma davası sebepleri sayısızdır. Öncelikle boşanma davası açacak kişinin uyumu yakalayamadığını ve uyumsuzluğun doğurduğu sonuçları değerlendirmesi gerekmektedir.

    Çünkü uyumsuzluğun sonuçlarında tek taraflı boşanma davası sebepleri yatmaktadır.

    Tek taraflı boşanma davası sebepleri şu şekilde listelenebilir; eşin evlilik koşullarında sorumluluğunu yerine getirememesi, şiddet uygulaması, ahlaksız hayat sürmesi, uyumsuz olması, zina işlemesi, aldatması, gurur kırıcı davranışlar sergilemesi, birlikte yaşamayı ret etmesi ve benzeri birçok durum tek taraflı boşanma davası açabilmek için yeterli sebepler arasında yer almaktadır.

    Tek Taraflı Boşanma Davası Ne Kadar Sürer?

    Tek taraflı boşanma davalarının süresi kaç celsede sonuçlanacağına bağlı olsa da genellikle çekişmeli bir şekilde geçen bu davalar yaklaşık olarak 1 yıl içerisinde sonuçlanmaktadır.

    Özel Boşanma Sebepleri Nelerdir?

    Türk Medeni Kanununda yer alan özel boşanma sebepleri; zina, gurur kırıcı hareket, hayata kast edilmesi, haysiyetsiz ve ahlaksız hayat sürmek, akıl sağlığının bozuk olması veya suç işlemesi olarak belirtilmiştir.

    Boşanmada Ağır Kusurlar Nelerdir?

    Ağır kusurlar arasında eşine çok onur kırıcı hakaretler etmek, eşini darp etmek, eşe çok sinirli ve agresif davranmak, eve gelmemek gibi birçok davranış ağır kusur olarak bilinmektedir.

    Kadın evi terk ederse ne yapılmalı?

    Evi terk etmek bir boşanma sebebi hatta ağır kusur içeren bir boşanma sebebi olarak görülmektedir. Evi terk eden kişi, evliliğin sorumluluklarını yerine getiremiyor demektir. Böyle durumlarda boşanma davası açılması gerekir.

    Boşanma davası açacak kişi eşinin eve uğramadığını ve ayrı bir yaşam sürdüğünü kanıtlamalıdır. Evi terk eden eşin cinsiyetinin ne olduğu mühim bir konu değildir. Önemli olan evliliğin olması gereken koşullar çerçevesinde ilerlemiyor oluşudur.

    Evi terk eden eş için boşanma davası açılır ve ardından kusurlu tarafın incelemesi hakim tarafından yapılır. Bu durumda kusurlu taraftan tazminat almak da mümkün olabilmektedir.

    İlginizi Çekebilir;

    https://yaseminmersin.av.tr/tek-tarafli-bosanma-davasi-ne-kadar-surer/

    https://yaseminmersin.av.tr/tek-tarafli-bosanma-davasi-dilekce-ornegi/

    https://yaseminmersin.av.tr/tek-tarafli-bosanma-davasi-nasil-acilir/

    Ziyaretçi Yorumları

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Whatsapp
    Av. Yasemin Mersin
    Av. Yasemin Mersin
    Merhaba
    Size nasıl yardımcı olabiliriz?